Har du till fullo upptäckt vem Jesus är för dej och vad Jesus har för plan för dej?

Vi kommer att ha några intressanta kvällar i höst med Ingemar Helmner och Torwald & Inger Bergström med temat och annonseringen upptäckarkvällar.

I en sångstrof står det ”Har du riktigt tänkt på vilken Gud du har, har du väl förstått att han är underbar”. Du och jag behöver upptäcka vilken Gud vi har och vilka möjligheter han har ställt till vårt förfogande bara vi vill använda dom.

Du behöver upptäcka:

  • Vem Jesus är för dej – Jesus är underbar ja han är underbar i sin kärlek och nåd underbar. I sitt ord har han sagt att han äger all makt, säg mej är inte han underbar.
  • Vad Jesus gjort för dej – Han har öppnat Pärleporten så att jag kan komma in genom blodet har han frälst mig och bevarat mig som sin.
  • Vad Jesus gör för dej – Han går omkring gör väl och hjälper alla. Han lättar bördor läker hjärtats sår. Han tänder helig eld i hjärtan kalla och skänker tröst där sorgens mörker rår.
  • Vad din uppgift som kristen är där du bor och arbetar.
  • Vad din uppgift i församlingen är.

Det som är viktigt är att du och jag ställer vår vilja och allt det vi har till Jesu förfogande. Det kan vara både praktiska färdigheter eller andra talanger och färdigheter som vi har.

När vi låter Jesus använda de talanger och färdigheter vi fått kan det bli till stor välsignelse under förutsättning att vi lever i ett rent och helgat liv tillsammans med Jesus.

I Galaterbrevet kapitel 5 vers 22, 23a och 25 står det ”Men när den helige Ande behärskar våra liv, skapar han ett helt annat slag av frukt i oss: kärlek, glädje, frid, tålamod, vänlighet, godhet, trofasthet, mildhet och självbehärskning. Om vi nu lever i den helige Andes kraft, låt oss då också följa den helige Andes ledning i alla detaljer i vårt liv.” (Bibelöversättningen ”En levande bok”)

Det är inte du som skall styra ditt liv utan det är Jesus som skall ha hand om styret.

Jag önskar av hela mitt hjärta att vi alla till fullo ska upptäcka vem Jesus är och vad vi kan uträtta när han till fullo får använda oss.

Fridshälsningar Rino Hulth