Allt förmår jag i honom som ger mig kraft

I Filipperbrevet kapitel 4 och vers 13 står det: ”Allt förmår jag i honom som ger mig kraft”.

  • Kan du sätta dig in i vad detta löfte innebär?
  • Är du beredd att anta den utmaning detta löfte ger?

Löftet ”Allt förmår jag i honom som ger mig kraft” innebär inte att du och jag bara kan göra allt vi själva vill. För att detta löfte skall vara giltigt måste du och jag göra Guds vilja genom att vi följer i Jesu fotspår.

Jag och min fru Eivor har varit i Israel vid två tillfällen de sista åren och där bildligt talat gått i Jesu fotspår. Det har varit oförglömliga tillfällen som ger mersmak att i allt följa i Jesu fotspår. Jag önskar för min del att min vandring tillsammans med Jesus den tid vi har kvar innan Jesus kommer och hämtar oss hem till sig fullt ut skall vara i Jesu fotspår.

Vad krävs av dig och mig för att vandra i Jesu fotspår och få ta del av rubricerat löfte ”Allt förmår jag i honom som ger mig kraft”.

Gud sa enligt Josua kapitel 3 och vers 5 till Israeliterna när de skulle inta Jeriko ”Helga er, för i morgon skall HERREN göra under bland er.”

Du och jag behöver leva ett liv i Helgelse alltid inneslutna i Jesu nåd och Jesu försoning. Vill du följa med på den vägen och gå i Jesu fotspår, vara en väldoft som gör att dina medmänniskor vill ha det du har.

Låt detta nya året få vara ett år helt i Jesu fotspår där Du gör Jesu gärningar i Den Helige Andens kraft. Fridshälsningar Rino