Du och jag ett friköpt folk, Var stark och frimodig

Vi som har tagit emot Jesus i våra liv är ett friköpt folk som hör Jesus till. I en sångkör står det ”Friköpt jag är, men ej med silver, återlöst, men ej med guld. O vilket pris: med dyra blodet han betalat all min skuld.”

Tänk vad du och jag har fått ta del av när Jesus tagit bort våra synder. I Psalm 31 vers 6 jublar David inför Gud med följande ord ”I din hand överlämnar jag min ande. Du har friköpt mig, Herre, du trofaste Gud.” I Psalm 33 vers 1 uppmanas vi ”Jubla i Herren, ni rättfärdiga! De ärligas lovsång är skön.”

David jublade för han var förlåten, han var Friköpt från syndens band, han tillhörde de Rättfärdiga. Du och jag som är Friköpta och Rättfärdiga vi ska också jubla. Det står att ”De ärligas lovsång är skön”. Gud och Jesus gläds när vi som Ärliga och Rättfärdiga människor lovsjunger honom.

Det står vidare i Psalm 33 vers 3 till 5 ”Sjung till honom en ny sång, spela vackert med jubelrop, för Herrens ord är rätt och han är trofast i allt han gör. Han älskar rättfärdighet och rätt, jorden är full av Herrens nåd.” Gud hatar orättfärdighet och oärlighet men älskar ärlighet, rättfärdighet och rätt.

I Josua kapitel 1 vers 6 första delen säger Gud till Josua ”Var stark och frimodig” och i vers 9 ”Har jag inte befallt dig att vara stark och frimodig? Var då inte förskräckt eller förfärad, ty Herren, din Gud, är med dig vart än du går.”

Samma sak säger Gud till dig och mig i dag ”Var stark och frimodig” och ”Var då inte förskräckt, jag är med dig”. Nu när en del säger att det är kört, församlingen har ingen framtid då har vi löftet om en välsignad framtid bara vi följer i Jesu fotspår.

I predikan på vårt årsmöte på Trettondag Jul fick vi uppmaningen från Gud att inte ge upp, inte låta modet slås ned. I en sångvers står det ”Guds ord och löften kan aldrig svika. Nej, de står fasta som urtidsbergen. När andra fästen och stöd ger vika, Guds löften sviker ej då.”

Vill du vara med i Segertåget? Lev i Helgelse och ständig rening. Håll fast vid Guds löften, Var stark och Frimodig. Du är Friköpt!

Låt Jesus fortsätta helgelsen i ditt liv detta nya år så att du av hela hjärtat kan vara med i Davids lovsång!

Hälsning från Rino Hulth, ordförande i Pingst Askersund